Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Tempeh v rajčatové omáčce

Tempeh je skvělým zdrojem rostlinných proteinů. Oproti ostatním sójovým výrobkům jako je tofu nebo sójové “maso”, je tempeh, stejně jako Miso, vyroben fermentací sójových bobů. Díky tomuto procesu obsahuje výrobek méně antinutrientů (které v našem těle působí jako toxiny a odbourávají nám důležité látky), je lépe stravitelný a obsahuje vyšší množství vitaminu K2, který je důležitý pro zdravé kosti a kardiovaskulární systém.

Tempeh lze připravovat na mnoho způsobů a už v obchodě si můžet vybrat, zda chcete tempeh přírodní, smažený nebo uzený. Vyzkoušejte tempeh v kořeněné rajčatové omáčce od Get Fit Online.

Ingredience:
  • 1 porce quinoi
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ balení tempehu natural
  • ½ plechovky sekaných rajčat
  • Cca ½ lžičky kořenící směsy Harissa
  • 1 lžička sladidla (javorový sirup, med, kokosový cukr)
Postup:
  • Quinou zalijeme osolenou horkou vodou a necháme vařit cca 15 minut
  • Kokosový olej rozpustíme v menším hrnci a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli.
  • Přidáme vylisovaný česnek a opražíme dozlatova
  • Tempeh nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce
  • Zalijeme rajčaty z plechovky, osladíme a dochutíme Harissou.
  • Tempeh podáváme s uvařenou quinoou a případně dozdobíme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Mnoho dalších chutných receptů pro zdraví a štíhlou linii najdete v našem programu.