Máte chuť si po ránu dopřát něco extra? Připravte si jednoduché špaldové palačinky s krémovou malinovou omáčkou! Neobsahují mléko a vejce, takže jsou vhodné i pro vegany a osoby s potravinovou intolerancí.
Ingredience (cca 5 menších palačinek):
● Palačinky
● 1 hrnek rostlinného mléka
● 1 1/3 hrnku špaldové mouky
● špetka soli
● olej na pánev
● Čokoládový krém
● 1/2 avokáda
● 1 banán
● 1 lžíce neslazeného kakaa
● 2 lžičky datlového sirupu
● Omáčka
● 1 hrnek mražených nebo čerstvých malin
● 2 lžíce kokosového krému (tuhá část z plechovky kokosového mléka)
● sladidlo podle chuti
Postup:
● V míse smíchejte mouky, mléko a špetku soli, tak aby bylo těsto hladké, bez hrudek.
● Pánev jen lehce potřete olejem, nechte rozehřát a můžete začít smažit palačinky.
● V menším kastrůlku rozehřejte maliny společně s kokosovým krémem a případně sladidlem podle chuti (já jsem použila lžičku medu)
● Mezitím si připravíme čokoládový krém - avokádo vydloubneme ze slupky, přidáme banán a rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem/ve food processoru. Přidáme kakao, datlový sirup a promícháme.
● Hotové palačinky potřeme krémem, zabalíme a polijeme malinovou omáčkou.
Další inspiraci na zdravé vaření načerpáte v našich online programech.