Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Špagetová dýně s rajčatovou omáčkou

Podzimní kuchyně bez dýní si už v posledních letech neumíme ani představit. Oranžové i zlaté dýně se v nich zabydlely a přinesly do našich jídelníčků i netradiční pokrmy a jejich kombinace. Dýňovou polévku už jedl skoro každý. Co tak ale třeba dýňové špagety? A na těstoviny zapomeňte - bude stačit špagetová dýně.

Ingredience:
  • 1 malá špagetová dýně
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bylinková sůl
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 lžička bazalky
  • ½ lžičky oregana
  • Sůl
  • Pepř
  • ½ tofu natural
Postup:
  • Dýni očistíme (neloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme semínka
  • Zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkovou solí a dáme péct na cca 15-20 min na 200°C
  • Na pánvi necháme rozpustit kokosový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek
  • Po chvíli přidáme na kostky nakrájené tofu, rajčata a ochutíme čerstvými nebo sušenými bylinkami, solí a pepřem podle chuti
  • Upečenou dýni necháme chvíli vychladnout a vidličkou vydlabeme její vnitřek, který po upečení vytváří tenké nudličky
  • Hotové dýňové “špagety” zalijeme omáčkou a dozdobíme čerstvou bazalkou

Usnadněte si každodenní vymýšlení pokrmů a získejte jídelníček na míru od profesionálních výživových poradců Get Fit Online.