Ingredience:
- 1 malá špagetová dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- bylinková sůl
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžička bazalky
- ½ lžičky oregana
- Sůl
- Pepř
- ½ tofu natural
- Dýni očistíme (neloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme semínka
- Zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkovou solí a dáme péct na cca 15-20 min na 200°C
- Na pánvi necháme rozpustit kokosový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek
- Po chvíli přidáme na kostky nakrájené tofu, rajčata a ochutíme čerstvými nebo sušenými bylinkami, solí a pepřem podle chuti
- Upečenou dýni necháme chvíli vychladnout a vidličkou vydlabeme její vnitřek, který po upečení vytváří tenké nudličky
- Hotové dýňové “špagety” zalijeme omáčkou a dozdobíme čerstvou bazalkou
Usnadněte si každodenní vymýšlení pokrmů a získejte jídelníček na míru od profesionálních výživových poradců Get Fit Online.