Seitan je oblíbeným zdrojem rostlinných bílkovin. Má nízký obsah sacharidů a tuků a je ho možné připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte třeba křupavé kousky seitanu s pohankou a pórkem.
Ingredience:
- ½ hrnku pohanky
- zeleninový vývar / bio bujón
- 2 lžičky kokosového oleje
- 1 menší cibule
- cca ¼ pórku
- 1 balení seitanu
- směs koření harissa
Postup:
- Pohanku zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou s bio zeleninovým bujónem a necháme vařit do měka
- Kokosový olej necháme rozpustit na pánvi a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli
- Pórek nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli
- Nakonec přidáme na kousky nakrájený seitan, ochutíme kořením a necháme na pánvi osmahnout do křupava
- Vše smícháme dohromady a ozdobíme pár kolečky čerstvého pórku