Rýžové nudle jsou skvělou alternativou pšeničkých těstovin, nejen pro lidi trpící nesnášenlivostí lepku. Dají se připravovat na mnoho způsobů a můžete jimi tak obohatit svůj jídelníček. Další ingrediencí následujícího receptu jsou arašídy, které jsou zdrojem zdravých tuků, mají vysoký obsah bílkovin, vitaminu E a vlákniny. Společně s nudlemi a mrkví tak můžete vytvořit rychlý oběd, který zasytí a dodá tělo mnoho zdraví prospěšných látek.
Ingredience:
- 1 porce rýžových nudlí
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 středně velké mrkve
- 1/2 lžíce javorového sirupu
- 1 vrchovatá lžíce jemného arašídového másla
- 1 lžička javorového sirupu
- ½ lžičky sojové omáčky
- Špetka soli
- 1 lžička lemongrass
- 2 lžíce kokosového mléka (lze použít i normální mléko)
Postup:
- Nudle osolíme a uvaříme podle návodu - některé rýžové nudle stačí zalít vroucí vodou, jiné je potřeba pár minut povařit.
- Mrkev oškrábeme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi necháme rozpustit kokosový olej společně s arašídovým máslem. Přidáme javorový sirup, sojovou omáčkou, koření, kokosové mléko a nakrájenou mrkev.
- Necháme na pánvi chvíli osmahnout a mezitím si slijeme uvařené těstoviny.
- Nakonec těstoviny promícháme s připravenou omáčkou.