Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Ráno dělá den

Věřím tomu, že podle toho, jak nastartujeme naše ráno, bude probíhat i zbytek dne. Pokud se ráno probudíte se špatnou náladou a otráveně vstanete z postele, bude mnohem těžší motivovat se k dalším aktivitám. Jak tedy správně nastartovat den hned první minutu po tom, co otevřete oči?

Každé ráno je svým způsobem novým začátkem. V současné době se mnozí z nás po probuzení hned vrhnou po telefonu, začnou si v hlavě vytvářet možné scénáře na následující den, stresovat se ohledně všech úkolů a povinností, které nás čekají … A kouzlo rána je pryč. Zkuste si ráno najít chvilku pro sebe samotné a užijte si ho, jak nejlépe to jde.

Neoddalujte vstávání

Spousta lidí si nastaví na ráno deset budíků po dvou minutách, které neustále oddalují, aby se ještě chvíli mohli válet v posteli. Těch pár minut vám ale s největší pravděpodobně nepomůže a otravný zvuk pípajícího budíku vás jen bude rozčilovat. Posuňte si čas budíku klidně o kousek později a než zazvoní, v klidu bez rušení spěte.

Studená sprcha

Otužování má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Posiluje imunitní systém, zlepšuje oběh krve, zrychluje hojení kůže a zvyšuje její kvalitu, podporuje produkci hormonů a funkci vnitřních orgánů, pomáhá odstraňovat z těla toxiny a mnoho dalšího. Minuta pod studenou sprchou vás po ránu zkrátka dokonale nakopne.

Suché kartáčování

Metoda suchého kartáčování je technika masáže těla, která podporuje správnou cirkulaci krve. Okamžitě zvyšuje energii a je proto ideální zařadit ho do svého ranního rituálu. Vše co potřebujete je dřevěný čistící kartáč (podle osobní potřeby zvolte kartáč s tvrdšími nebo jemnějšími štětinami). Vyhněte se krouživým pohybům s kartáčem, raději dělejte pohyby dlouhé a rovné. Směr kartáčování by měl být vždy směrem k srdci. Kromě zvýšené energie suché kartáčování odstraňuje odumřelou kůži, otevírá póry, stimuluje lymfatický systém a při pravidelném opakování může pomoci i v boji proti celulitidě.

Zacvičte si

Pár dřepů nebo pár minut jógy může naprosto změnit to, jak se budete po zbytek dne cítit. Tělo je po noci celé oležené, a je potřeba ho proto trochu rozhýbat - klidně rovnou v posteli. Pro inspiraci vám může posloužit následující sestava.
Sedněte si to tureckého sedu, dlaně položte na kolena. S nádechem propněte záda, rukama tlačte kolena k sobě a s výdechem vyhrbte záda. Opakujte několik nádechů a výdechů. Poté položte levou dlaň na pravé koleno, s nádechem se co nejvíce narovnejte a s výdechem se vytočte trupem do prava. Vydržte na pár nádechů a výdechů a opakujte na druhou stranu. Nakonec natáhněte nohy před sebe, předkloňte se, rukama chytněte špičky chodidel (pokud dosáhnete) a pozici prodýchejte.
V našech programech chci zhubnout a chci být fit samozřejmě najdete cvičební videa na ranní protažení s prvky jógy, které rozjasní váš den.