Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Ranní sestava pro správný start dne

Odpolední teploty na sluníčku sice připomínají ještě babí léto, jedna věc ale prozrazuje, že se zima opravdu blíží - den je stále kratší a kratší. Blíží se tak tmavá rána, kdy by většina lidí zůstala raději zalezlá v posteli a na celý okolní svět zapomněla. Jak ráno i přesto vstát s dobrou náladou a spoustou energie?

Krátké ranní protažení dokáže nastartovat Váš den lépe, než velký hrnek kávy. Zkuste vstát o chvíli dřív a dopřát svému tělu klidný probouzecí rituál, který temná rána hned trochu rozjasní. Sestavu můžete provádět klidně ještě v posteli a zabere Vám jen pár minut.

Protažení trupu a paží

Začněte ve zkříženém sedu. Dlaně spojte před hrudníkem a s nádechem protáhněte paže vzhůru. S výdechem položte pravé předloktí na podložku vedle pravého stehna, levou paži protáhněte vzhůru a doprava. Soustřeďte se na svůj dech, prodýchejte všechna místa, kde cítíte napětí nebo ztuhlost. Vydržte na několik hlubokých nádechů a výdechů a protažení zopakujte na druhou stranu.

Uvolnění krku

Vraťte se zpět na střed. Hlavu ukloňte na pravou stranu a jemně rukou zatlačte do protažení. Levá ruka zůstává na podložce a tlačí do opačného směru. Cvik zopakujte na levou stranu.

Protažení lýtek

V sedu natáhněte nohy před sebe. Pomalu se přes rovná záda pokuste chytnout rukama chodidla, kotníky nebo lýtka, jak Vám to umožňuje Vaše vlastní flexibilita. Vydržte alespoň na tři pomalé nádechy. Poté pravou nohu pokrčte, koleno je položené na podložce a pravé chodilo se dotýká levého kolena. S nádechem se pažemi vytáhněte nahoru a s výdechem opět klesněte do protažení. Opakujte na druhou nohu.

Poté pokrčte obě nohy a spojte chodidla v pozici motýla. Přes rovná záda přejděte do předklonu, rukama přidržujeme chodidla u sebe a lokty na kolenou jemně zatlačte do protažení.

Pozice dítěte

Přesuňte se do sedu na patách. Ruce spojte před hrudníkem, s nádechem protáhněte nahoru a vytáhněte celé tělo co nejvýše. S výdechem dlaně a předloktí a pomalu položte na postel před sebe. Čelo je také lehce opřené na posteli nebo na podložce. Vydržte na několik pomalých, klidných nádechů a prociťte protažení paží a horní části zad.

Cítite se trochu mimo formu? Získejte tréninkový plán, sestavený podle Vašich vlastních potřeb, v jednom z našich online fitness programů!