Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Rajčatovo-papriková polévka

Polévky jsou grunt, říkávaly kdysi předcházející generace hospodyněk. Možná by je dnešní polévka překvapila. Do dnešní, moderní kuchyně, však tato červená polévka určitě patří a potěší i ty, kteří zrovna klasické polévky nemusí.

Ingredience:
  • 2 červené papriky
  • 3 středně velká rajčata
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Cca 1,5 hrnku zeleninového vývaru
  • Hrst slunečnicových a dýňových semínek
Postup:
  • Papriku a rajčata očistíme a nakrájíme na větší kousky
  • Cibuli a česnek nasekáme na drobno
  • Rozložíme vše na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a zakápneme olivovým olejem
  • Necháme péct na 200°C 15 minut
  • Poté vše vložíme do hrnce, přidáme rajčatovou pastu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit dalších cca 10 minut.
  • Mezitím si na sucho na menší pánvi osmahneme slunečnicová a dýňová semínka
  • Hotovou polévku dozdobíme semínky a čerstvými bylinkami
Mnoho dalších chutných a zdravých receptů najdete v našem programu.