Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Prázdninové cviky na protažení

Pokud rádi cestujete, určitě znáte ten pocit, kdy jste po dlouhé cestě v autě či autobuse nebo po aktivní dovolené s batohem na zádech pořádně rozlámaní. Bolest zad a krku a ztuhlé svaly jsou nepříjemnou záležitostí, která při cestování trápí velkou spoustu lidí. Na uvolnění Vám stačí pár jednoduchých cvičení, které zvládnete i na hotelovém pokoji!

Pozice kočky

Začneme v pozici s dlaněmi i kolena na podložce, paže a stehna svírají s podložkou pravý úhel. S pomalým dlouhým nádechem se propněte záda a hlavu zvedněte do záklonu. S výdechem nechte záda zase zakulatit a hlavu skloňte k hrudníku. Prociťte protažení zad a trupu. Opakujte na několik nádechů a výdechů. Snažte se nikam nespěchat a každý pohyb vědomě prociťte.

Pozice střechy

Dlaně nechte na podložce, zvedněte kolena od země, propněte nohy a chodidla zapřete do podložky. Pozici prodýchejte, můžete zkusit krčit nejprve jedno a potom druhé koleno. S dalším nádechem odlepte pravou ruku od země a chytněte svůj levý kotník nebo lýtko. Vydržte na pár nádechů a opakujte na druhou stranu.

Rotace v sedu

Přejděte do tureckého sedu se skříženýma nohama. Narovnejte záda i hlavu, ramena jemně zatlačte dolů a dozadu. S dalším nádechem protáhněte paže nad hlavu, s výdechem položte levou ruku na pravé koleno a pravou ruku opřete za sebe na podložku. S výdechem lehce zatlačte do rotace trupu. S nádechem tělo narovnejte a s výdechem opět o kousek vytočte tělo do strany. Opakujte na několik pomalých nádechů a výdechů a poté vyměňte strany.

Uvolnění krku

Zůstaňte v pohodlném sedu a narovnejte svá záda. S nádechem zakloňte hlavu a s výdechem ji lehce předkloňte dopředu. Opakujte na několik nádechů. Následně začněte dělat půlkroužky hlavou nejprve na jednu stranu a poté na druhou. Zůstaňte s hlavou skloněnou na pravou stranu a lehce ji přitlačte dolů pravou rukou. Levou rukou zatím tlačte dolů do podložky a zůstaňte v pozici alespoň na tři nádechy. Opakujte stejně na druhou stranu.

Pozice dítěte

Sedněte si na paty a s nádechem narovnejte svůj trup. S výdechem přes rovná záda před sebe natáhněte ruce a položte si břicho na stehna. Dlaně i předloktí leží na podložce. Vydržte na několik nádechů a prociťte závěrečné uvolnění.

Pravidelný pohyb a dostatečný čas na regeneraci těla je nezbytnou součástí zdravého životního stylu. Součástí programů Get Fit Online je také individuální tréninkový plán, podle které můžete cvičit v pohodlí svého obývácího pokoje!