Ovesná kaše je na podzim ideální zdravou snídani. Během chladného rána příjemně zahřeje a zároveň našemu tělu dodá spoustu draví prospěšných látek. Zkuste si kaši ozvláštnit třeba směsí chai koření!
Ingredience:
- ½ hrnku ovesných vloček (nebo jiných vloček - jáhlových, rýžových apod.)
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky kardamonu
- ½ lžičky hřebíčku
- špetka soli
- ¼ hrnku vody
- ½ hrnku mléko
- 1 jablko
- med nebo jiné sladidlo podle chuti
- hrst vlašských ořechů
Postup:
- Vločky smícháme s kořením, zalijeme vodou a dáme vařit.
- Přidáme na kostičky nakrájená jablka a povaříme v kaši do měkka (cca 10-15 minut)
- Před koncem vaření přidáme mléko.
- Hotovou kaši dochutíme medem a ozdobíme vlašskými ořechy.
Upozorňujeme, že poměry surovin jsou obecné. V našem programu najdete pokrmy, kde jsou poměry surovin vypočítány na míru přesně na Vaší postavu a dle Vašich cílů. Pokud chcete program začít, tak klikněte zde >>