Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Nejčastější chyby při hubnutí

Hubnutí je často běh na dlouhou trať. Určitě to dobře znáš. Sportuješ, držíš diety, ale kila ne a ne jít dolů. I když zpočátku možná něco shodíš, brzy se to zastaví a co teď? Většina z nás při hubnutí chybuje. Zejména, pokud se do toho pustíme bez odborníků. Můžeš to mít skvěle nastudované a naplánované, ale stejně tě chyby neminou. Pojďme si vyjmenovat ty nejčastější chyby, kterých se dopouštíme. Určitě se mezi některými poznáš. Ale neboj, máme pro tebe také zaručené řešení, jak z toho ven.

Neomezené množství ovoce

Ovoce a zelenina, velcí pomocníci při hubnutí. Ale pozor! V případě ovoce to tak úplně neplatí. Pokud si budeš dopřávat ovoce od rána do večera, uděláš velkou chybu. Zde tedy platí, že ovoce do jídelníčku ano, ale v omezeném množství a hlídat si také druh ovoce a stupeň zralosti. Protože i velké množství hroznového cukru může naší váze uškodit.

Jíš příliš málo

To je velký nešvar. Mnoho lidí ve snaze zhubnout zkrátka omezí jídlo. To nejhorší, co můžeš udělat je, přestat jíst a vynechávat hlavní chody. Tím, že si ráno nedáš snídani, rozhodně nezhubneš. Ani vynechání večeře není to pravé ořechové. Organismus jen tak nepřelstíš. Začne si dělat tukové zásoby na horší časy. Takže opět platí, jíst malé porce a častěji. Rozhodně nehladovět!

Dopřáváš si často alkohol

Je skvělé, že ve tvém jídelníčku zcela chybí sladké a tučné pokrmy, ale co alkohol? I v malém množství jde značně na tloušťku. Pokud si dopřáváš panáka tvrdého, pak věz, že tím celou dietu úplně zkazíš. Stejné je to s pivem. Snad jen víno nebo spíše střik v opravdu malém množství nevadí. V alkoholu je totiž velké množství cukrů. Navíc alkohol v nás podporuje chuť k jídlu. Takže pozor na to.

Málo spánku a hodně stresu

Den má 24 hodin a někdy máme pocit, že je potřeba jej nafouknout. Nic nestíháme. To se často projevuje na nedostatku spánku. Večer chodíš pozdě spát, ráno brzy vstáváš. A výsledek? Kromě únavy dochází ke zvyšování hladiny kortizolu. Tuky se tak začnou více ukládat. Takže spi alespoň 7 hodin denně. Naopak stresu máme většinou více než dost. Když jsme ve stresu, obvykle naše tělo začne stávkovat a ukládat tuky, aby mělo dostatek síly a energie. Víme, že zbavit se stresu není snadné. Co zkusit nějaké relaxační cvičení, občas si zajít na masáž nebo zacvičit?

Pokud se chceš vyhnout všem dietním chybám, registruj se na www.getfitonline. Tam stačí, když se budeš držet denního plánu a výsledky se rychle dostaví.