Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Metoda oil pulling

Oil pulling neboli čištění zubů olejem, je stará ajurvédská metoda, používaná pro velké množství pozitvnch účinků na zdraví, které při pravidelném provádění přináší. Jedná se jednoduchou a levnou metodu pro detoxikaci organismu a posílení zdraví, kterou můžete snadno zařadit do svého ranního rituálu.

Mezi pozitivní účinky olejového čištění patří:
  • Zbavuje škodlivé bakterie v ústech, které se podílí na vzniku problémů jako je tvorba zubních kazů, zápach z úst a onemocnění dásní
  • Bělí zuby - při pravidelném čištění zubů rostlinným olejem jsou zuby viditelně bělejší a vyhlazenější. Zapomeňte na chemické přípravky pro bělení zubů a zvolte přírodní a levnou alternativu se stejnými výsledky.
  • Kokosový olej zbavuje zánětu v ústech a posiluje dásně.
  • Odstraňuje zubní plak, který je jednou z příčin tvorby zubních kazů.
  • Detoxikuje organismus - ústa jsou vstupní bránou pro škodlivé toxiny, které se do našeho těla dostávají a mohou způsobovat mnoho nepříjemných zdravotních potíží. Oil pulling pomáhá toxiny zastavit už v ústech a posílit tak obranu organismu proti zánětům a onemocněním.
  • Zlepšuje kvalitu pleti - velké množství nashromážděných toxinů v těle se navenek projevuje mimo jiné i zhoršeným stavem kůže. Olejové čištění účinně pomáhá proti vyrážkám, akné a dalším kožním problémům.

Jak na to

Ráno si před jídlem do úst vložte lžíci oleje do úst a cca 10-15 válejte olej v ústech. Poté olej vyplivněte, ústa si vypláchněte teplou vodou a vyčistěte si zuby tak, jak jste normálně zvyklí. Na olejové čištění je možné použít většinu za studena lisovaných rostlinných olejů - oblíbený je například kokosový, sezamový nebo olivový olej. Olej po čištění rozhodně nikdy nepolykejte - obsahuje velké množství toxinů, které při čištění natáhl.

A co dál? Po vyčištění zubů je čas na zdravou a chutnou snídani! Usnadněte si práci s každodenním vymýšlením jednotlivých pokrmů a získejte individuální jídelníček na míru od našich výživových poradců.