Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Léčivé oleje pro zdraví a krásu

Rostlinné oleje nachází využití ve všech oblastech našeho zdraví - kuchyňské rostlinné oleje dodávají specifickou chuť našim pokrmům, dokáží hydratovat vysušenou kůži a regenerovat zničené vlasy. Vonné esenciální oleje pomáhají vyléčit chřipku a nachlazení, odbourávají stres, dodávají našemu tělu energii a naší mysli dobrou náladu.

Jak oleje použít?

Kuchyňské rostlinné oleje lze používat pro vnější i vnitřní použití. Jejich pozitivní účinek tak můžete využít při aplikaci na kůži a vlasy, stejně tak jako je použít do vaření a pečení. Esenciální olejíčky lze použít spolu s aromalampou, přidat je do domácí kosmetiky (do krémů, šamponů, zubní pasty, pleťové vody apod.) a společně s běžnými rostlinnými oleji namíchat směs pro uvolňující masáže nebo pro hloubkové čištění pleti.

Domácí kosmetika

Směsi olejů můžete použít také při vyrobě domácí kosmetiky - přírodního peelingu, olejového séra na pleť i vlasy a podobně. Některé z kosmetických produktů, které používáme každý den, si tak už nikdy nemusíte kupovat v drogerii, kde si o složení nikdy nemůžete být úplně jisti.

Olejové čistění pleti

Oleje lze použít také pro odličování a hloubkové čištění pleti. Použít můžete jakýkoliv olej nebo kombinaci olejů, které vyhoují Vašemu typu kůže. Před použitím obličej navlhčete, trochu oleje si nalijte do dlaní a jemně začněte pleť masírovat. Druhým krokem je napaření kůže, které je možné provést dvěma způsoby. Nalijte horkou vodu do mísy, přehoďte si přes hlavu osušku a nechte vodní páru působit na pleť do doby, než voda zchládne. Použít můžete také ručník, namočený do horké vody, který si na chvíli položíte na obličej. Zbytek oleje setřete navlhčeným vatovým tamponem.

Masáže

Směs rostlinných olejů a aromatických esenciálních olejíčků lze použít také při masážích, které Vám pomohou uvolnit a zrelaxovat celé tělo, pomáhají proti zatuhlým svalům po cvičení a se správnou kombinací olejíčků dokáže také výrazně zlepšit náladu a celkovou psychickou pohodu.

Účinky olejů

Olivový olej

Olivový olej pomáhá redukovat záněty, zjemňuje pleť, napomáhá v boji proti nadváze a napomáhá vyvažovat hladinu cukru v krvi. Maska z olivového oleje hydratuje a vyživuje poškozené vlasy a díky velkému obsahu antioxidantů, vitaminu A a E pomáhá zlepšovat kvalitu kůže.

Šípkový olej

Olej s šípkové růže obsahuje vitamin E, C a B-karoten, které jsou nezbytné pro zdraví kůže. Díky vysokému podílu antioxidantů pomáhá proti předčasnému stárnutí kůži a redukuje vznik vrásek. Regeneruje kůži, zesvětluje a vyhlazuje jizvy (nejen) po akné.

Malinový olej

Malinový olej má výrazné protizánětlivé účinky, které podporují léčbu akné, ekzému a jiných kožních onemocnění. Chrání proti škodlivému slunečnímu záření a lze ho proto použít i místo opalovacího krému. Díky svému složení nevytváří na kůži mastný film, rychle se vstřebává a je tak ideální při léčbě akné i pro lidi s mastnou pletí.

Esenciální olejíčky

  • Tea Tree- má antibakteriální účinky, pomáhá proti akné a oparům
  • Levandule - pomáhá proti úzkosti, stresu, zlepšuje spánek
  • Bergamot - redukuje stres a zbavuje deprese
  • Heřmánek - zlepšuje kvalitu spánku a pomáhá proti nespavosti, zklidňuje přecitlivělou pleť
  • Grapefruit - pomáhá odstraňovat celulitidu, má protizánětlivé účinky a pomáhá při léčbě akné
  • Geranium - vyvažuje tvorbu kožního mazu a zlepšuje kvalitu kůže
  • Máta - snižuje chuť na sladké, pomáhá proti migrénám, nachlazení a chřipce
  • Ylang Ylang - dodává optimismus a dobrou náladu
Ke zdravé pleti nestačí pouze vnější péče. Vliv na kvalitu kůže má také složení našeho jídelnníčku a pohybová aktivita, při které se vyplavují z kůže škodlivé toxiny. Pro kompletní jídelníček a tréninkový plán se zaregistrujte do našeho programu.