Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Které potraviny vám pomohou zhubnout?

Jíst a ještě u toho hubnout? Ano, jsou potraviny, které fungují jako skvělé spalovače tuků. A takové bychom měli do svého jídelníčku zařazovat častěji. Které potraviny nám pomohou zbavit se přebytečného tuku? Pojďme si je pěkně vyjmenovat.

Skořice

Skořice vyniká nádhernou vůní a pokrmům dodává skvělou chuť. Mimo to nám však pomáhá udržovat si v normálu hladinu cukru v krvi. Lze ji označit jako přírodního bojovníka a nadváhou. Působí jako metabolická vzpruhu a dodá nám potřebnou energii. Je to zároveň velmi cenný antioxidant, který zbavuje tělo nebezpečných toxinů. Zařaďte ji do jídelníčku častěji a uvidíte, jak s vašimi kily zatočí.

Pálivé chilli papričky

Vyhýbáte se jim? To je velká chyba! Číňané na ně nedají dopustit a podívejte se, jak jsou štíhlí. V chilli papričkách se nachází cenná látka kapsaicin, která způsobuje pálivost. Ovšem nepálí nás pouze ústa. Díky kapsaicinu se zvyšuje teplota těla a snižuje se chuť k jídlu. A to je přesně to, co potřebujete. Ovšem to neznamená, že se budete cpát chilli papričkami denně. Zde platí především všeho s mírou. Tedy raději častěji a v menším množství.

Ananas

O tom, že ananas pomáhá při hubnutí, ví snad každý. Je navíc sladký a tak dobrý. Ideální kombinace, co říkáte? I přes sladkou chuť má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje hodně vlákniny. Rychle vás zasytí a nízký glykemický index pomáhá tělu dosáhnout optimální hladiny cukru. A v čem tkví největší úspěch? Ananas totiž obsahuje takzvaný bromelin, který zabraňuje ukládání tuků. Toto výborné ovoce si tedy můžete dopřávat mnohem častěji ať už samotné, v salátu nebo třeba ve formě výborného džusu.

Rajčata

Jsou tak snadno dostupná, na dosah každému a přesto málokdo tuší, jak moc jsou zdravá. Ano, řeč je o rajčatech. Pokud na ně nemáte zrovna alergii, můžete je zcela bez obav konzumovat pravidelně. Mají totiž nízkou energetickou hodnotu, obsahují hodně vody a chromu a tím pomáhají udržovat hladinu krevního cukru v normě. A co je nejdůležitější, obsahují řadu cenných vitamínů, povzbuzují látkovou věnu a přispívají k rozpouštění tuků.

Zelený čaj

Je to skvělý antioxidant, který doslova nakopne váš organismus. Navíc nás zbavuje pocitu hladu, pomáhá nám spalovat tuky a zamezuje jejich ukládání. Je to tedy ideální společník pro každého, kdo se snaží zhubnout. Dopřejte si tedy pár šálků denně. Zažene žízeň, osvěží a kila půjdou dolů.

Chia semínka

Tato drobná semínka mají doslova zázračné účinky. Díky vysokému obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin, bílkoviny a vlákniny dokážou spolehlivě potlačit pocit hladu. Velmi účinný je gel z Chia semínek, který navodí pocit zasycení na velmi dlouhou dobu. Chcete zhubnout a mít jistotu toho nejlepšího? Obraťte se na GetFitOnline, zaregistrujte se a nechte se vést odborníky.