Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Kruhový trénink

Řada těch, co se snaží zhubnout, hledají tu nejsnazší cestu. Po změně životosprávy a jídelníčku je na čase vybrat si ten nejvhodnější a nejúčinnější pohyb. Nejčastějším argumentem, proč se dostatečně nehýbeme, je nedostatek času. Proto, abyste protáhli své tělo, se nemusíte trmácet na druhou stranu města do fitka, můžete si zajít na procházku, anebo vám postačí půl hodina a náš kruhový trénink na videu.
Kruhový trénink se stal v poslední době velmi oblíbeným skupinovým cvičením. Jedná se o program, který k nám přišel z Ameriky Jak už samotný název napovídá, cviky jsou prováděny v kruhu, kde se během půl hodiny přesouváte z jednoho stanoviště na druhé, v pravidelných časových intervalech. Je to velmi jednoduché a zvládne to skutečně každý bez ohledu na věk a fyzickou kondici. Cvičíte totiž se svou vlastní vahou a podle svých možností.

Proč právě kruhový trénink

Kombinuje kardiovaskulární a silové cvičení současně. Sestava je zaměřena na procvičení celého těla, tím zrychluje metabolismus, efektivně spaluje tuky, rýsuje postavu a přispívá k úbytku na váze. Oproti klasickému cvičení tímto programem ušetříte spoustu času, protože každý cvik je zaměřen na jednu část těla, přičemž zbylá má po tu dobu šanci odpočívat. Tím se urychlí výsledek snažení.

Nemusíte do posilovny, stačí video kruhového tréninku

Pokud nemáte čas navštěvovat tělocvičnu, anebo žádná ve vašem okolí program nenabízí, není nic jednoduššího než vyzkoušet kruhový trénink doma. Právě to vám nabízíme v programu Chci být fit a jeho výhodou je, že si můžete zacvičit kdykoli, když zrovna máte čas. Nemusíte řešit dopravu, ani nepřízeň počasí. Také se vyhnete nepříjemným pohledům těch, co se neustále s někým porovnávají.

Na co si dávat při cvičení pozor

Než začnete, je třeba myslet na zahřátí. Stačí vyběhnout schody, nebo si zaskákat na místě. Prostě cokoli, co zvýší tepovou frekvenci a zahřeje. Na konci nezapomeňte na protažení. Prospívá nejen svalům a šlachám, ale i klouby se tak stávají ohebnější. V neposlední řadě eliminujete bolest celého těla v následujících dnech. Určitě nezapomínejte doplnit tekutiny, dost jste jich během sportu vypotili.

Pohybem k dobré náladě

Mějte na mysli, že každý pohyb napomáhá dobré náladě, a proto i když jste unavení, nebo naštvaní, právě rozhýbání nás přivede zpět na dobré myšlenky. Zlepší se pleť, zkvalitní spánek a nastane i úleva od bolestí. Cvičte s radostí, nic nepřehánějte a uvidíte, že úspěchy se brzy dostaví. Vyzkoušejte s námi kruhový trénink a objevte nové možnosti cvičení, které jsou určeny každému. Ať už cvičíte doma, nebo v kolektivu, důležité je, aby vás to bavilo.