Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jarní očista těla i mysli

Jaro je nejvhodnějším obdobím pro celkovou očistu nejen těla, ale i naší mysli. Je to nejvhodnější čas pro to, abychom si urovnali naše myšlenky, zbavili se stresu a naučili se relaxovat, zatímco dopřejeme regeneraci a očistu i našemu tělu.

Přesně v tomto období vám doporučujeme si vybrat jeden z našich produktů na getfitonline.

Vyzkoušejte naší jarní výzvu >>

Odlehčete svou stravu

Některá jídla, ačkoliv jsou složena ze samých zdravých surovin, vám mohou navozovat pocit těžkosti, bolesti břicha apod. Na jaře je také vhodné zařadit větší množství zelených potravin - pažitku, řeřichu, větší množství listové zeleniny apod.

Jednou za čas je dobré náš organismus celkově pročistit. K tomuto mohou pomoci odlehčené dny nebo půsty. Půst mnoho lidí bere jako něco drastického, při čemž se hladoví a do těla se nedostávají potřebné látky. Pokud se k půstu ale člověk vědomě rozhodne a pečlivě se na něj připraví, může mít velmi pozitivní účinky na celý náš organismus. Jednodenní nebo i vícedenní půst nám může pomoct zbavit se špatných stravovacích návyků a velmi dobře pročistit naše tělo.

Pokud se necítíte na samotný půst, můžete jeden nebo více dní provést odlehčený den, kdy například budete jíst celý den jen ovoce a zeleninu, pít smoothies nebo čerstvě lisované šťávy. Samozřejmě velice důležitý je vyvážený jídelníček, který dostanete na getfitonline.cz.

Naučte se relaxovat

Současný svět je uspěchaný a stresující. Lidé tráví dlouhé hodiny v psychicky namáhavé práci, poté je čekají další povinnosti doma, a vytrácí se tak umění odpočinku. Relaxace a zklidnění naší psychiky je ale nutnou součástí zdravého životního stylu. Pokud jsme stále ve stresu a napětí, nebudeme nikdy tak zdraví a plní energie, jak bychom chtěli. Nezapomínejte si ve svém denním programu udělat chvíli na odpočinek. Ať už zvolíte jakýkoliv způsob - jógu, meditaci, sledování milého filmu nebo čtení knížky …

Opusťte na chvíli virtuální svět

Virtuální svět nám často vytváří pokřivený obraz o tom, jak by měl vypadat náš život. Úžasné fotky na sociálních sítích, internet plný lidí s dokonalou postavou, dokonalým bydlením, dokonalou rodinou … To vše nám jen přidává stres a nepohodu. Zkuste na pár dní vypnout všechna upozornění na sociálních sítích, opustit virtuální svět, a místo toho vyrazit třeba někam do přírody, načerpat energii a inspiraci pro přicházející jarní období.