Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jak v létě podpořit hubnutí

Slunečné počasí některé z nás motivuje ke větší aktivitě, jiné naopak během horkých letních dnů vyčerpávají i ty nejjednodušší činnosti. Pro všechny tu ale máme několik tipů, které vám tohle léto pomůžou k vysněné postavě, krásné pleti a nabytí energie?

Vyražte za sportem do přírody!

Léto je ideální dobou pro venkovní sporty - ať už jde o cyklistiku, běh, kolečkové brusle nebo cvičení jógy v parku. Letošní léto je obzvlášť horké, proto ideálně vyražte brzo ráno nebo v podvečer. Každému vyhovuje na cvičení jiná denní doba a je potřeba si to vyzkoušet. Cvičení večer může být snadnější, protože je celé tělo už dostatečně rozehřáté. Na druhou stranu, pokud ráno začnete alespoň krátkým během a protažením, získáte mnoho energie na zbytek dne.

Nezanedbávejte odpočinek

I v létě, kdy je dlouhý den a sluníčko zapadá až pozdě večer, si dopřejte dostatek spánku. Je rozhodně lepší si ráno přivstat a začít den aktivně, než ponocovat a ráno vyspávat. Nedostatek spánku je jednou z věcí, která vede k špatným stravovacím návykům, budování nadváhy a dlouhodobému nedostatku energie.

Připravte si ochlazující nápoje

Na celodenní popíjení si připravte předem přes noc vychlazenou vodu s ovocem - přidat můžete například na kolečka nakrájený citron, kousky jahod a pár lístků čerstvé máty. Skvělým ochlazujícím nápojem je také domácí ledová káva, kterou připravíte z 1-2 lžiček rozpustné kávy, půl hrnku kravského nebo rostlinného mléka (výborné do kávy je třeba rýžovo-kokosové mléko, které zvýrazní osvěžující chuť ledové kávy), lžičky javorového sirupu a pár kostek ledu. Kromě ochlazení kofein obsažený v kávě zvyšuje energii, podporuje zdravé hubnutí a urychluje regeneraci těla po fyzické aktivitě.

Volte potraviny s vysokým obsahem vody

Po celý rok bychom se měli řídit přirozeným rytmem našeho těla a v létě bychom proto měli z těžších, sytých, zahřívacích potravin sáhnout po odlehčených jídlech s vysokým obsahem vody, které náš organismus ochladí a hydratují. Mezi takové potraviny patří například citrusy, okurek, rajčata, ledový salát, špenát, řapíkatý celer, ředkvičky, zelená paprika, květák, vodní meloun, nebo jahody. Všechny tyto potraviny obsahují kolem 90% vody, takže dokonale hydratují naše tělo a přitom obsahují velmi nízké množství kalorií.

Pokud i přes léto se chcete držet v kondici, tak se přidejte k naším programu chci zhubnout nebo chci být fit.