Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jak si udržet motivaci při hubnutí

Vnitřní vs. vnější motivace při hubnutí

Jaká je vaše motivace k hubnutí? Co je vašim cílem, proč vlastně chcete cvičit, jíst zdravěji a shodit přebytečná kila? Občas se člověk do něčeho pustí, ale časem si uvědomí, že vlastně neví, proč to všechno dělá. V takovém případě může být velmi náročné pokračovat. Je důležité mít nějaký cíl, ať už je jakýkoliv - třeba vám ve skříni leží džíny, které nemůžete dopnout, třeba chcete zhubnout, abyste se víc líbili sami sobě, nebo chcete mít dobrý pocit z toho, že jste v lepší fyzické formě. Motivace, která vychází zevnitř - tedy pokud děláte něco kvůli sobě samotnému, kvůli svému zdraví, zvýšené energii, proto, kvůli tomu, jak se budete cítit, jak se vám zvedne sebevědomí … je vždy silnější, než například hubnout proto, že chcete vypadat jako modelky na Instagramu nebo proto, že se chcete zalíbit někomu dalšímu.

Vlastní tempo a vlastní cíl

Častou chybou při hubnutí bývá přehnaná počáteční snaha, která může vést ke zklamání ze sebe samotných a ztrátě motivace. Pokud jste několik let nic nedělali, byli jste zvyklí jíst obrovské porce nepříliš zdravého jídla a celé dny se válet doma, není snadné ze dne na den přejít třeba na raw stravu a začít trávit dvě hodiny denně v posilovně. Každý z nás potřebuje své vlastní tempo a není potřeba mít špatný pocit, že ještě nejste tak daleko, jako lidi, které vidíte kolem sebe. Za začátku můžete třeba cvičit půl hodiny třikrát týdně. Z jídelníčku postupně vyřaďte sladkosti, bílé pečivo a večer si místo dezertu u televize udělejte čaj ... Nemusíte dělat drastické kroky hned na začátku, všechno chce čas.

Zábavné cvičení

Nenechte si vnutit, že ke zdravému životnímu stylu potřebujete permanentku do fitka, že musíte skákat denně angličáky, chodit běhat a zvedat těžké váhy. Osobně jsem vyzkoušela spoustu druhů sportů a cvičení - od baletu, přes box, břišní tance až po běhání na páse v posilovně. Každému vyhovuje něco jiného, a pokud vás cvičení nebude bavit, celková motivace bude upadat. Uvědomte si, jestli se vám lépe cvičí v soukromí doma nebo vás více motivuje cvičení ve skupině během veřejných lekcí ve fitku. Zkoušejte, kombinujte, střídejte různé sporty - dva dny můžete třeba strávit na přístrojích v posilovně, jeden den si doma při relaxační hudbě zacvičit jógu, o víkendu si jít zaběhat, projet se na kole nebo jít na delší túru nějak do přírody …

Proč Get Fit Online

Náš projekt v podstatě vzniknul pro to, aby Vám s tímto pomohl. Nemusíte přemýšlet co a proč budete vařit, jestli cvičit a kde. Jediné co budete muset dělat je dodržet přesně denní program, který Vám dáme na míru. Nenásilnou formou začnete zdravý životní styl. Zhubnete a dostanete se do kondice.