Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jak přijmout své těla

Ať už jste na cestě za svou vysněnou postavou jakkoliv daleko, někdy se může objevit pocit, že to celé nemá cenu. Pocit, že nikdy nebudete tak štíhlí a silní, jak byste chtěli, a že to celé nemá cenu. Jak ale přijmout svou startovací čáru a nenechat se ovlivnit zkresleným ideálem krásy?

Motivace k hubnutí a zdravějšímu životnímu stylu by nikdy neměla vycházet z nelásky k vlasnímu tělu. Nenávist k tomu, jak vypadáme, vede často k nepřirozenému hladovění nebo naopak ještě většímu přejídání, snižuje sebevědomí a celkoou sebedůvěru. Skutečná motivace by naopak měla vycházet z myšlenky, že máte své tělo rádi a chcete pro něj jen to nejlepší. Chcete, aby bylo zdravé, aby prospívalo a samozřejmě aby vypadalo i fyzicky co nejlépe. Zapomeňte na diety, zapomeňte na vzory, které jsou nám neustále předkládány a soustřeďte se jen sami na sebe. Nepoměřujete se s ostatními, nesnažte se dosáhnout nějakého cíle jen proto, že Vás k tomu někdo nutí nebo že chcete vypadat, jako někdo jiný.

Ve skutečnosti je velmi těžké hubnout, pokud nás k tomu nutí jen to, že se nelíbíme sami sobě. Vaše láska k Vám samým by neměla vycházet z toho, jak vidíte sami sebe v zrcadle, ale zevnitř, láska k tomu, jací jste, láska k vašim kladným stránkám, pozitivním vlastnostem a životním úspěchům.

Je ovšem potřeba rozlišovat rozdíl mezi nespokojeností a nenávistí k vlastnímu tělu. Nespokojenost nás ve skutečnosti může hnát velmi dopředu. Pokud máte těžkou nadváhu, která ohrožuje vaše zdraví, která zatěžuje vaše klouby a zvyšuje riziko mnohých vážných onemocnění, není dobré, se s tím úplně spokojit. Není dobré říct si, že vám to nevadí, protože se máte i tak rádi. Pokud byste se měli rádi, neubližovali byste svému tělu, ale naopak byste se mu s láskou věnovali a chtěli, aby bylo co nejzdravější. Na druhé straně je ale naprosto v pořádku říct si - mám se rád(a), ale poslední roky jsem se o své tělo nestaral nejlépe, jak bych mohl. Teď to chci změnit a udělám vše, co je v mých silách, abych došel/došla ke svému cíli.

Nezáleží, jestli máte 50 nebo 150 kilo, jaký je váš současný jídelníček a jestli cvičíte jako blázni, nebo jste spíše pasivní po celý týden. Je důležité přijmout, kde se člověk nachází na začátku své cesty. Zaměřte se proto na svou vlastní proměnu, sledujte své pokroky a nepoměřujete své síly s ostatními. Vy jdete po své vlastní cestě ke svému vlastnímu cíli a nevíte, jak dlouho po ní už jdou vaši idolové. Každý potřebuje své vlastní tempo, vlastní individuální přístup k hubnutí, změně stravovacích návyků a rozjetí tréninkového plánu.

Nebojte se změny, ale nezapomínejte na to, přijmout svou startovací pozici. Přihlašte se do našeho programu a pojďte do toho s námi!