Jakmile se dny začnou zkracovat, je čím dál těží se ráno ještě za tmy vyhrabat z postele. Je proto dobré si hned po probuzení stanovit jednu věc, na kterou se můžete těšit - a když vás zrovna nic nenapadne, miska teplé kaše se zkaramelizovaným pomerančem to bezpochyby zachrání.
Ingredince:
- ½ hrnku jáhel
- ⅓ hrnku plnotučného kokosového mléka
- ½ lžičky skořice
- 3 lžičky medu
- 1 pomeranč
- Menší hrst dýňových semínek a sušených brusinek
- 1 lžička tahini
Postup:
Jáhly spaříme horkou vodou a několikrát propláchneme Vsypeme do menšího hrnce, zalijeme kokosovým mlékem a přiměřeným množstvím vody Dochutíme skořicí a lžičkou medu a necháme jáhly při občasném míchání rozvařit do měka Na pánvičce necháme na mírném ohni rozehřát dvě lžičky medu, přidáme oloupaný a na kousky na nakrájený pomeranč Hotovou kaši ozdobíme pomerančem, semínky, brusinkami a zalijeme lžičkou sezamové pasti tahini.