Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Formujte problémové partie

Když se řekne „problémové partie“, každého z nás napadne něco trochu jiného. Ženy obvykle nejvíce trápí tuk ukládající se v oblasti bříška, stehen a zadečku. U každé z nás je to však jiné. v tomto článku se zaměříme na všechny problémové partie a poradíme vám, jak s nimi jednou provždy zatočit. Při pravidelném tréninku to půjde snadno!

Rozložení tuku v těle se odvíjí od genetických dispozic

Ano, genetika hraje v tomto případě velice významnou roli. To je věc, kterou ošálit nemůžeme. Ale můžeme toho hodně změnit vhodným jídelníčkem a pohybem. Genetické dispozice vedou k tomu, že v určitých partiích dochází k úbytku tuku mnohem pomaleji, než v ostatních. Odborníci však poukazují na to, že největší chybou, kterou můžete udělat, je zaměřit se pouze na tyto partie. Při cvičení je třeba zapojit všechny svalové skupiny. Jedině tak lze dosáhnout vytoužených výsledků.

Začněte cvičit, ale s rozumem

Častou chybou začátečníků je, že se vrhnou do cvičení doslova po hlavě. Tím si však spíše ublížíte, než pomůžete. Je třeba netrénované svaly zatěžovat postupně, aby nedošlo k namožení, nebo dokonce ke zranění. Zde bychom vám doporučovali obrátit se na odborníky a nechat si poradit. Můžete vyzkoušet program getfitoline.cz.

Intenzitu zvyšujte postupně

Vše by mělo mít svůj čas. Intenzitu cvičení zvyšujte tedy postupně. Jakmile cítíte, že se méně zadýcháváte a cvičení zvládáte lépe, můžete přidat. Cvičení by mělo být pestré. Svaly zatěžujte různými cviky, aby si „nezvykly“ na jednostrannou zátěž.

Cvičte pravidelně a správně

Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, je třeba cvičit pravidelně a také správně. Ideálně tedy pod vedením odborníků. Alespoň zpočátku, než si cviky osvojíte a můžete je cvičit doma sami. Navíc není často potřeba chodit do fitka. Co třeba vyzkoušet aplikaci GetFitOnline.

Které cviky jsou nej?

Obecně platí, že čím komplexnější cviky, tím lépe. Je třeba zapojit co nejvíce svalových skupin. Pokud chcete posílit zadeček a stehna, určitě vsaďte na staré dobré dřepy nebo klasické výpady. Také chůze do schodů, v tomto případě na stupínek, je naprosto perfektní. A jak na břicho? Pokud budete neustále trénovat lehy a sedy, nedocílíte toho, čeho chcete. Břicho zpočátku zkuste trénovat vlastní vahou. V tomto případě je tedy skvělý silový trénink, při kterém zapojíte různé svalové skupiny najednou. A hlavně nepřestávejte dýchat.

Nezapomeňte na správný jídelníček

Můžete cvičit, jak chcete, ale pokud budete jíst sladké a tučné, zapomeňte na výsledky. Tak předně, začněte hodně pít vodu a neslazené nápoje. Omezte solení na minimum a jezte méně a častěji. Nechte si sestavit jídelníček na míru na GetFitOnline.