Kvalitní rostlinné bílkoviny, omega 3 mastné kyseliny, železo, vitamin C a spoustu dalších zdraví prospěšných látek najdete v tomto receptu na výtečné fazolové rizoto.
Ingredience:
● Velká hrst černých fazolí
● ⅓ hrnku červené rýže
● Zeleninový vývar
● 1 lžička olivového oleje
● 2 stroužky česneku
● Cca 3 hrnky čerstvého špenátu
● 1 lžička lněného oleje
Postup:
● Rýži a fazole dáme společně do misky a necháme přes noc namáčet
● Ráno vodu slijeme, zalijeme směs zeleninovým vývarem (případně lze použít zeleninový bujón) a vaříme, dokud fazole a rýže nezměknou ● Na pánvi mezitím lehce osmahneme nadrobno nasekaný česnek a cibuli
● Přidáme špenátové listy a pár minut podusíme, než špenát zmenší svůj objem
● Hotovou rýži s fazolemi dochutíme lžičkou lněného oleje, smícháme se špenátem a ozdobíme čerstvými bylinkami.