Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Domácí zeleninové sushi

Dochází Vám inspirace na zdravé, lehké večeře nebo pohoštění na party? Připravte si domácí zeleninové sushi!

Ingredience:
  • 4 pláty nori řasy
  • 1 hrnek sushi rýže
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ avokáda
  • 1 menší salátová okurka
  • 2 mrkve
  • 1 červená paprika
Postup
  • Rýži několikrát propláchneme v misce se studenou vodou, aby byla co nejméně zakalená.
  • Poté ji vložíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu.
  • Poté oheň ztlumíme na minimum a necháme vařit cca 15 minut.
  • Mezitím si připravíme octový nálev ze 3 lžic rýžového octa, 2 lžiček klasického nebo třtinového cukru a 1 lžičky soli.
  • Hotovou rýži smícháme s připraveným octovým nálevem a necháme zchládnout, zatímco si připravíme náplň.
  • Zeleninu nakrájíme na tenké plátky a mrkev krátce spaříme v osolené vroucí vodě.
  • Řasu si připravíme hrubou stranou nahoru a nejprve na ni rozprostřeme ochucenou rýži. Nejjednodušší je rýži na řasu dávat navlhčenýma rukama.
  • Poté přidáme na pásky nakrájenou zeleninu a s pomocí bambusové podložky (je možné použít také potravinovou folii nebo zabalit sushi i bez podložky) sushi opatrně zamotáme.
  • Hotovou rolku rozkrájíme ostrým nožem na kolečka a hotové sushi podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi pastou a namáčíme do sójové omáčky.
Mnoho dalších chutných a zdravých receptů najdete v našem programu.