Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

7 důvodů proč začít cvičit už dnes

Asi nejčastějším důvodem ke cvičení je hubnutí/udržování štíhlé postavy. To je ale jen jedním pozitivních účinků. Pravidelný pohyb může váš život zlepšit v mnoha dalších ohledech - zbavit vás stresu, zvýšit energii nebo posílit imunitní systém.

Lepší nálada – ať už se vám do cvičení jakkoliv nechce a radši byste seděli u televize a koukali na film, ten pocit po dokončení workoutu je k nezaplacení. Pokud se odhodláte překonat svoji lenost a nechuť, i když je zrovna venku škaredě, i když jste trochu unavení … kromě všech ostatních benefitů na vás bude čekat skvělý pocit dobře odvedené práce. Každý den, kdy posunete svoji fyzickou zdatnost o kousek dál - zvednete činky víckrát než normálně nebo třeba poběžíte o pár minut déle – vaše motivace a chuť ke cvičení bude stále vyšší.

Vědecké studie také potvrzují, že cvičení zvyšuje vylučování hormonů – endorfinů, díky kterým máme lepší náladu, větší výdrž a více energie.

Lepší pleť – naši pleť ovlivňuje mnoho faktorů – od stravy, přes genetiku až po stres. Rozhodně ale kvalitě pleti pomůže i pohyb. Kůže se díky němu pročistí, zbaví se nečistot a zároveň se při pohybu prokrví. Je ale velmi důležité před cvičením odstranit veškerý makeup a pleť očistit od dalších nečistot. Vzhledem k tomu, že se při pohybu většinou potíme, otevírají se přitom póry pokožky, které by se makeupem znovu ucpaly a efekt by byl úplně opačný.

Odstranění celulitidy – Celulitidu neboli tzv. „pomerančovou kůži“ si většina lidí spojuje jen s tlustými, obézními lidmi. Jenže opak je pravdou a celulitidou mohou trpět i lidé hubení. Někteří lidé mají k celulitidě bohužel větší předpoklady, nicméně celkové zpevnění těla je klíčem k jejímu odstranění.

Více energie – Častou výmluvou u cvičení je únava a nedostatek energie. Pokud ale tento pocit překonáte, cvičení vám naopak energii může dlouhodobě zvýšit. Určitě znáte ten pocit, kdy se celý den jen válíte a večer jste z toho nicnedělání vlastně strašně unavení. I lehčí fyzická aktivita je velmi účinná proti dlouhodobé únavě a pro zvýšení celkové energie a vitality organismu.

Kvalitnější spánek – je dokázáno, že lidé, kteří se věnují pravidelně nějaké fyzické aktivitě, mají lepší spánek. Ráno mají více energie a večer jsou přirozeně unavení a jejich spánek je hlubší a kvalitnější.

Méně nemocí – Jestliže cvičíte, vaše tělo je na tom celkově fyzicky i psychicky lépe, a proto je menší pravděpodobnost, že chytnete první nemoc, která poletí okolo.

Zvýšení sebevědomí – nejen výsledná fyzická postava je klíčem ke zdravému sebevědomí. Má na něj vliv už jen pocit, že se při každém cvičení posunujete o kousek dál, že vidíte své pokroky a taky pocit, že z vlastní vůle děláte něco dobrého pro své tělo a své zdraví.

Začněte cvičit s getfitonline.cz už dnes. Chci začít >>