Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

5 tipů v boji proti celulitidě

S celulitidou, neboli “pomerančovou kůží”, se potýká mnoho lidí. Projevuje se jako hrbolky ďolíčky na kůži nejčastěji v oblasti břicha, zadku a na stranách stehen. Vznik celulitidy z části ovlivňují vrozené předpoklady, velký vliv má ale také složení naší stravy a dostatek či nedostatek pohybu. Jak tedy úspěšně zvítězit nad celulitidou jednou pro vždy?

Vhodný jídelníček

Velkou roli v tvorbě celulitidy tvoří složení naší stravy. Pokud jíte nevyváženě, váš jídelníček obsahuje velké množství nezdravých, příliš zpracovaných potravin a nedostatek některých důležitých vitaminů a minerálů, riziko vzniku celulitidy je mnohem vyšší. Jedním z problémů ve stravě může být například přílišná konzumace soli. Ta v těle zadržuje vodu a jednoduché cukry, které v kůži poškozují elastinová a kolagenová vlákna.

Současně se snažte do svého jídelníčku přidat co nejvíce vlákniny, čerstvého ovoce a zeleniny, celozrnných potravin (např. ovesné vločky, rýže, žito atd.) a potravin s vysokým obsahem bílkovin.

Nevíte si s jídelníčkem rady? Zaregistrujte se do našeho programu a nechte si sestavit jídelníček na míru.

Dostatečný pitný režim

Dehydratace je dalším z rizik pro vznik celulitidy. Doporučené množství tekutin je ale velmi individuální a je nutné, abychom sami na sobě vypozorovali, kolik toho denně potřebujeme vypít. Nedostatečný pitný režim se projevuje mimo jiné únavou, bolestí hlavy, suchými, popraskanými rty, zácpou a také na první pohled tmavší barvou moči.

Snažte se také v ideálném případě pít co nejčastěji čistou vodu, případně bylinkové či pravé čaje a domácí neslazené limonády.

Pravidelný pohyb

Přestože celulitidou netrpí pouze lidé s nadváhou, kila navíc mají bezpochyby negativní vliv. Pokud chcete minimalizovat celulitidu, je důležité zpevnit své tělo a zařadit do svého programu pravidelnou pohybovou aktivitu. Ať už půjde o běh, plavání, jógu nebo posilování v posilovně. Tipy na cvičení najdete po registraci do jednoho z našich programů - vybrat si můžete z programu určeného primárně na hubnutí nebo na zvýšení kondice.

Kartáčování

Další z tipů proti celulitidě, je pravidelná masáž nebo “kartáčování”. To stimuluje cirkulaci krve, pomáhá zjemňovat a posilovat pokožku a eliminuje toxiny uložené v těle, které se akumulují v tukové vrstvě. Kartáčování je nejlepší provádět na sucho a následně doplnit studenou sprchou. Díky vlivu na cirkulaci krve zvyšuje tato masáž celkovou energii a není ji proto provádět v pozdních večerních hodinách. Naopak je výborné ji provádět hned po probuzení pro dodání energie na zbytek dne.

Peeling

Podobný efekt jako kartáčování má také peeling. Pomáhá odstraňovat odumřelou kůži, stimuluje lymfatický systém a pomáhá zpevňovat pokožku celého těla.

Použít můžete kupovaný peeling nebo si jej snadno vyrobit z domácích surovin. Nejjednodušší peeling vyrobíte z cukru a směsi rostlinných olejů (pozitivní účinky proti celulitidě má například olej ze semen grapefruitu). Přidat můžete další ingredience, které peelingu dodají příjemnou vůni a další benefity pro zdraví Vaší pokožky. Použít můžete například sušené bylinky, kávu, kokos, pomerančovou kůru nebo esenciální olejíčky, určené pro váš typ kůže.

Před použitím kůži navlhčete a poté kůži jemně krouživými pohyby masírujte.