Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Hubnutí je především v hlavě. Jak moc souvisí diety s psychikou člověka?

Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy si něco moc přeje, ale ono to zkrátka nejde. Jako příklad můžeme dát například otěhotnění. Čím více na to myslíte, tím menší máte šanci, že to vyjde. A podobné je to také s hubnutím. Chcete-li zhubnout, musíte si to především nastavit ve své hlavě. Určit si priority, ale zároveň o tom stále nepřemýšlet. Zdá se vám to nemožné? Nebojte se, jde to!

Psychika hraje při hubnutí hlavní roli

Hubnutí není pouze o pohybu a stravování. Odborníci poukazují na to, že psychika je v tomto ohledu mnohem důležitější, než si dokážeme připustit. Jde o jakýsi vnitřní postoj a nastavení. Jak se říká, hubnutí začíná v hlavě. Na jídlo a především na sladké totiž snadno vzniká závislost. A náš mozek je pak nastavený tak, že vyžaduje pravidelný přísun energie. A když se rozhodneme najednou radikálně hubnout a přestat jíst, tělo si dělá tukové zásoby na horší časy. Obvykle tak vzniká jojo efekt a dostáváme se do začarovaného kruhu. Držet diety a cvičit, to není tak složité jako začít na sobě pracovat vnitřně.

Naučte se na to nemyslet

Navážeme k úvodu, kde se zmiňujeme o té velmi neoblíbené větě „nemysli na to“. Ono to jde těžko, když tolik chcete zhubnout, ale ručička váhy jakoby se zasekla. A navíc o jídle nyní musíte více přemýšlet už z toho důvodu, abyste vybrali vhodné potraviny. Máme pro vás jednoduchou radu. Svěřte se do rukou odborníků. Můžete se zaregistrovat na webové stránky getfitonline.cz. Pomohou vám tam sestavit jídelníček na míru, najít vhodné pohybové aktivity a také vás podpoří po psychické stránce. Vše vám připraví a vy už se nemusíte o nic starat. Vězte, že to je velká úlevu a půl úspěchu.

Hubnutí může ovlivnit i vaši psychiku

Vezmeme-li to z druhé stránky, hubnutí může hodně ovlivnit naši psychiku. Zpočátku to bývá těžké, protože kila jdou dolů pomalu a některé ženy se začínají až moc pozorovat. I v tomto případě skvěle pomůže se odreagovat. Zkrátka neřešit jen kila, ale zajít si s kamarádkou na kafe, do kina, vyrazit na dovolenou. Vyvarujte se razantnímu hubnutí, ale zkuste si nastavit postupný úbytek váhy. Je to dlouhodobý proces, který se určitě vyplatí. Náš tip: Ve dvou se to lépe táhne. Zapojte do hubnutí svou kamarádku, sestru, maminku a jděte do toho společně. Bude vás to více motivovat a také vás to podpoří psychicky.
Skvělým pomocníkem vám bude GetFitOline, kde budete mít jak jídelníček, tak online cvičení sestavené na míru. Hlavní je být v pohodě a kila půjdou dolů mnohem rychleji.