Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Zdravý životní styl

Zdravý životní styl, je to už trochu otřepaná fráze, nicméně pokud chceme dobře vypadat a také se tak cítit, měli bychom jej dodržovat. Co to přesně znamená? Jde o komplexní změnu životního stylu. Musíme se zaměřit na různé aspekty, které vám vyjmenujeme v následujícím článku.

1. Zdravá strava je základ

Bez zdravého jídelníčku to nepůjde. Potrava, kterou přijímáme, je hlavním kapitálem pro naše zdraví a vrátí nám to mnohokrát zpátky. Zkuste více přemýšlet o tom, co jíte. Už z laického pohledu lze poznat, které potraviny jsou absolutně nevhodné a které naopak žádoucí. Ovšem budete-li chtít do této problematiky proniknout do hloubky, je vhodné spolehnout se na odborníky nebo si o tom alespoň něco přečíst. Každý z nás je však originál, který potřebuje trochu jinou skladbu potravin. Proto je vždy nejefektivnější jídelníček na míru, který vám vytvoří GetFitOnline. Obecně můžeme poradit především tyto základní aspekty:

  • Nedržte dietu a nechte si vytvořit jídelníček na tělo
  • Jezte menší porce a pravidelně
  • Zaměřte se na čerstvé potraviny a naopak zcela vynechejte polotovary
  • Udělejte si na jídlo dostatek času, nikdy se nestravujte ve spěchu a v rychlosti

2. Bez cvičení to nepůjde

Pohyb je stejně důležitý jako zdravé stravování. I kdyby se vám podařilo zhubnout bez pohybu, vaše postava nikdy nebude dostatečně zpevněná. Díky pravidelnému pohybu se postava hezky zpevní a naše kondice bude o poznání lepší. Zde jsou hlavní účinky, které na náš organismus pravidelný pohyb má:

  • Zpevníte svaly – postava s pevnými svaly zkrátka vypadá mnohem lépe. Zbavíte se celulitidy a povislé kůže. Navíc lidé, kteří se pravidelně hýbají, si vytvoří svalový korzet, který jim zajistí také lepší držení těla.
  • Zlepšíte si fyzickou kondici – už se vám nestane, že při dobíhání autobusu nebo výstupu do třetího patra budete celí udýchaní a rudí. Najednou zvládnete ujít mnohem delší trasy, aniž by vás bolely všechny svaly na těle a budete se cítit mnohem lépe. Pravidelný pohyb vede k aktivnějšímu způsobu života a brzy zjistíte, že jste se na něm stali závislí. A tato závislost je zcela v pořádku.
  • Pohyb vyplavuje hormony štěstí – cítíte se unavení z práce a neustálých starostí? Zkuste si jít ráno zaběhat ještě před prací a celý den budete plní síly a také se vám značně zlepší nálada. Opravdu pohyb je výborná vzpruha a funguje opačně, nebudete unavení a ospalí, ale plní síly a elánu.
  • Zrychlíte svůj metabolismus – ano pravidelný pohyb rozhýbe vaše střeva, budete lépe spalovat a zbavíte se problémů se zácpou.
  • 3. Udržujte se v dobré náladě a odpočívejte

    Stres je do jisté míry potřebný a přirozený. Nicméně dlouhodobý stres ve velké míře může mít na naše zdraví neblahé následky. Pro lepší pracovní výkon i kvalitnější život je důležité naučit se bojovat se stresem. Nemusíte nutně chodit k psychologovi nebo meditovat. Stačí, když budete aktivně i pasivně odpočívat. Výborně fungují různá dechová cvičení, například jóga nebo Pilates. Většina z nás totiž dýchá povrchově – mělce. Zkuste si někdy lehnout na záda a soustředit se na dech, aby šel až do břicha. Je to skvělá antistresová technika.

    Jídelníček, pohyb a psychická pohoda. Není snadné, aby to všechno člověk zvládl sám. Pokud máte odvahu začít a jste připraveni na změnu, tak pojďte do toho s námi. Nebudete na to už sami a vaše kila půjdou dolů mnohem rychleji a hlavně nevratně. Stačí se zaregistrovat a každý den se nechat inspirovat tím, co vám systém vygeneruje. Getfitonline vás naučí, jak nastartovat zdravý životní styl.