Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Zatočte s jarní únavou a dobijte si baterky!

Jaro se pomalu blíží, ovšem mnohdy se cítíme unavení a bez energie. Čím to je? Tělo je po dlouhé zimě oslabené. Navíc v zimě nám často chybí dostatek vitamínů, slunečního záření a také pohybu. To vše se projeví velkou únavou a vyčerpáním. Ovšem byla by škoda zůstat v posteli, když je venku konečně sluníčko a teploty šplhají pomalu nahoru, co říkáte? Připravili jsme si pro vás pár tipů, jak zatočit s jarní únavou.

Dopřejte si pořádnou porci vitamínů

Naše tělo přímo prahne po vitamínech. Jenže ruku na srdce dodržet 5 porcí ovoce a zeleniny denně, to je pro mnohé z nás prakticky nemožné. Co vyzkoušet smoothie nebo odšťavňovače? Je to jednoduché. Vezmete si ovoce a zeleninu, které máte rádi, uděláte z toho výbornou šťávu, přidáte zdravá chia semínka nebo goji, či cokoliv jiného a vypijete ráno před odchodem do práce. Tato porce vitamínů vás doslova dobije baterky, uvidíte.

Pohyb je zábava, aneb cvičení není mučení

Ačkoliv je to už otřepaná fráze, cvičení je zkrátka lék na všechno, i proti únavě. Ovšem rozhodně byste se do cvičení neměli nutit. Jak na to? Najděte si pohybovou aktivitu, která vás bude bavit. Je jedno, zda jsou to procházky, Zumba, jízda na kole, kolečkových bruslích, nebo zajdete do fitka. Pokud se vám však nechce nikam chodit, pak můžete využít instruktážních videí na míru, které najdete Vám přípravíme na getfitonline.cz. Zde se mimo jiné dozvíte, jak zdravě a účinně zhubnout.
Říkáte si, co má pohyb společného s odpočinkem? Při pohybu se vyplavují hormony štěstí – endorfiny. Navíc je to svým způsobem relaxace, naše tělo i mysl si odpočine. Zkuste to a pozor, pravidelný pohyb je návykový, a taková závislost je opravdu zdravá!

Jestliže máte nadváhu, zkuste zhubnout

Víte, že nadváha ještě zhoršuje únavu? Tělo je vyčerpané a bez energie. Větší hmotnost také klade vyšší nápor na srdce. Nadváha tedy není pouze estetický problém. Jestliže se vám podaří pár kilo shodit, získáte větší sebevědomí, budete se cítit lépe a svěže. Vyzkoušejte náš program „Chci zhubnout“ a uvidíte, že kila půjdou dolů. Cílem však není hladovět, ale zvolit vhodné stravování a zapojit pohyb.

Posilte dostatečně svou imunitu

Jak posílit imunitu? Vitamíny a pohyb často nestačí. Zkuste osvědčené otužování, které je navíc dostupné, levné a nezabere mnoho času. Můžete zpočátku zvolit šetrnou metodu v podobě omývání se studenou žínkou či ručníkem. Postupně můžete přidat studenou či vlažnou sprchu, ideálně ráno a večer. Imunitu vám pomůže zlepšit také sauna. Navíc je to skvělý relax.

Vyrazte do přírody a načerpejte jarní vzduch

Jaro přímo vybízí k tomu, abychom vyrazili do přírody a načerpali první sluneční paprsky. Tak neváhejte. Připravte si zdravou svačinku a můžete si také zaběhat, nebo vzít kolo či kolečkové brusle. Spojte příjemné s užitečným. Pokud se chcete cítit fit, pak se obraťte na http://getfitonline.cz/chci/byt-fit.