Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Pravidelný pohyb je klíčem k psychice

O tom, že nadváha hodně souvisí s psychikou není třeba polemizovat. Lidé, kteří se přejídají a necvičí, mají obvykle nějaké vnitřní problémy. Naopak pravidelný pohyb představuje ideální klíč ke zlepšení nejen fyzické stránky, ale také psychiky.

Jak ovlivňuje pohyb naši psychiku?

Odborníci poukazují na to, že pohyb je perfektní nástroj, jak snížit stres a vyplavit z těla „hormony štěstí“. Pomůže i jednorázový pohyb. Cítíte se vyčerpaní po náročném dni? Zkuste si jít zaběhat nebo na dlouhou procházku. Budete se cítit o mnoho lépe. Pravidelný pohyb totiž zvyšuje schopnost lépe se vyrovnávat se stresem a navíc prospívá našemu zdraví. Přestanou vás bolet záda, hlava a celkově se budete cítit lépe. A to, jak se cítíme, jde ruku v ruce s psychikou.

Pohybem ke změně jídelníčku

Když si večer sednete k televizi, bude pro vás mnohem jednodušší otevřít si pytlík brambůrků a sníst jej na posezení. Pokud však místo televize vyrazíte na procházku, do fitka nebo třeba na kolo, nebudete mít na takto tučné jídlo ani pomyšlení.

Zlepšíte svůj spánek

Je dokázáno, že lidé s nadváhou, i ti, kteří se málo hýbou, hůře spí. Sice se cítí večer unavení, ale nemohou zabrat. Naopak pokud si dáte ten den pořádně do těla, usnete tvrdě a váš spánek bude mnohem kvalitnější. A uznejte, není nad to vyspat se do růžova.

Zlepšíte si fyzičku

Dobíháte autobus a cítíte se, že vám vypadnou plíce z těla. To jednomu na dobré náladě po ránu moc nepřidá. Když nebudete sportovat a jednou vyběhnete, hned se zadýcháte. Ovšem stačí jen trochu trénovat a vaše fyzička se bude rychle zlepšovat. A vy pak vyběhnete tři patra bez jakéhokoliv zadýchání. No není to skvělá motivace? A budete z toho mít skvělý pocit.

Pohybem si prodloužíte život

Samozřejmě to neplatí na 100 %, ale rozhodně máte větší šanci dožít se vysokého věku. Protože nadváha, stres a nezdravý životní styl vedou ke zvýšení krevního tlaku, mohou tedy způsobovat srdeční onemocnění. Mezi další pozitivní účinky pohybu patří posílení imunitního systému a snížení hladiny cukru v krvi. Ovšem i zde platí, že všeho s mírou. Pravidelný pohyb je důležitý, ovšem nezapomínejte také na odpočinek a zdravý jídelníček. Uvidíte, že když se vám podaří zhubnout pár kilo, budete se cítit mnohem lépe a zvýšíte si také sebevědomí.

Nikdy není pozdě začít cvičit. A čím dříve, tím lépe. Nejhorší jsou ty začátky. Najít odvahu a donutit se. Pokud si nevíte rady, přihlaste se na webové stránky GetFitOnline a vše půjde mnohem snadněji! Zdraví máme jen jedno!