Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jaro vybízí k venkovním sportům

Jaro se nám ukazuje v plné kráse a je ideální doba začít sportovat na čerstvém vzduchu. Možností máte mnoho. Můžete vyjet na kolečkových bruslích, na kole, vyběhnout do přírody nebo se vydat na dlouhé procházky. A to zdaleka není vše. Jak moc tyto sporty prospívají zdraví a jak můžeme zhubnout?

Chůze – přirozený pohyb, který zvládne každý

Pokud nepatříte mezi nadšené sportovce a nechcete se příliš a potit a namáhat, nebo máte zdravotní omezení, můžete jednoduše zvolit chůzi. Je to naprosto přirozený pohyb, ovšem aby byl dostatečně efektivní, je třeba držet se určitých pravidel. Jestliže budete chodit pravidelně a dlouhé trasy, uděláte hodně pro své zdraví. Chůze totiž zmírňuje rizika spojená s onemocněním srdce, pomáhá snižovat nebezpečné tuky v krvi a působí pozitivně při potížích s vysokým tlakem. Nevýhodou však je, že chůze je trochu jednostranný pohyb. Neposílíte tím bříško, paže a další problémové partie. Navíc je potřeba zvolit delší trasy, což je časově náročnější a chůze by měla být také trochu svižnější. Proto ji lze doporučit jako jednu z variant při hubnutí, ovšem nikoliv jedinou.

Venkovní posilovna

Sluníčko má konečně sílu, tráva se zelená a vzduch je příjemně voňavý. Proč se potit v posilovně, když můžete trénovat venku? A klidně u toho můžete využít našeho hubnoucího programu getfitonline. A že venku není žádná posilovna? Omyl! Místo běhacího pásu vyběhnete do přírody. Místo rotopedu vyjeďte na kole. Přitahovat se můžete například za pevnou větev stromu. A navíc v některých místech stále více přibývají venkovní fitness prvky, které se staly velice populárními. A takové kolečkové brusle, to je naprosto dokonalý pohyb. Vytvarujete si stehna a zadeček dle svých představ.

Proč cvičit na čerstvém vzduchu?

Cvičení na čerstvém vzduchu má mnoho výhod. Příznivě působí na fyzickou i psychickou stránku člověka. Pobyt venku nás nabíjí novou energií, zároveň tím posilujeme kardiovaskulární a imunitní systém. Sluneční paprsky perfektně působí na psychiku, navíc nám dodávají vitamín D, kterého máme po zimě všichni nedostatek. Navíc venku více rozvíjíme smyslové vnímání. Nejen pot, jako v posilovně. Venku cítíme vůni květin, chladí nás vítr, zelená tráva zlepšuje náladu a zpěv ptáků je mnohem příjemnější, než hlasitá hudba. Je to zkrátka duševní blaho a ta nejlepší terapie, při které se navíc ještě hubne.

Cvičit je potřeba pravidelně

Pokud jste si nastavili náš hubnoucí program, jistě máte ve všem jasno. Jestliže chcete hubnout „na vlastní pěst“, pak vězte, že důležitá je disciplína a pravidelnost. Nemusíte cvičit denně, to ani není žádoucí. Stačí 3x až 4x týdně, ovšem pořádně. Mělo by vás to bavit a těšit. Cvičení se stane po čase „drogou“, bez které se neobejdete. A teprve v tu chvíli máte jistotu, že skutečně nepolevíte. Dokud se budete nutit, hubnutí půjde velmi ztuha. Tak cvičení zdar.