Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Jak zhubnout 20 kg?

Dali jste si za cíl zhubnout 20 kg a nechcete ohrozit své zdraví? Pak je třeba se na to dívat z dlouhodobého hlediska. Nic nepůjde hned. Rozhodně zapomeňte na hladovku, cvičení do úmoru těla a nějaké koktejly v prášku. Naopak si udělejte určitý plán – harmonogram s tím, že kila půjdou dolů pomalu, ale jistě. A nebuďte na to sami. GetFitOnline je online pomocník, se kterým to dokážete!

Základní pravidla zdravého hubnutí

1. MOTIVACE – to je základ úspěchu. Pokud budete dělat něco bez pořádné motivace, nikdy to nedotáhnete do zdárného konce. Motivace v hubnutí může být různá – zdraví, krásná postava, zvýšit si sebevědomí, cítit se dobře, být v kondici, líbit se mužům.

2. PITNÝ REŽIM – to je alfa a omega hubnutí. Vyhýbejte se slazeným a alkoholickým nápojům, naopak vodu a neslazené čaje můžete pít na litry. Skvělá je také voda s citrónem, která skvěle „nakopne“ metabolismus a v létě perfektně osvěží.

3. Nespěchejte! Hubnutí je proces dlouhodobý. Pokud chcete sundat dolů 20 kg váhy, chce to minimálně 2 měsíce, možná i déle. Zpočátku půjdou kila dolů rychleji, ke konci už velice pomalu. Obrňte se trpělivostí a hlavně nepovolte!

4. Jezte málo a často. Opět otřepaná fráze, ovšem je to tak. Minimálně 5, ale spíše 7 denních porcí jídla. Tři hlavní jídla a svačiny. Nepřejídejte se. Raději méně a častěji, než hodně a najednou.

5. Jezte pomalu! Někteří lidé mají tendenci doslova hltat a jídlo si tak nevychutnají. A to je chyba. Na jídlo si udělejte čas, v klidu žvýkejte a nespěchejte.

6. Bez pohybu to nepůjde! Ano, i když začnete hubnout úpravou jídelníčku, pohyb je nutnost. Nejenže tím celý proces urychlíte, ale hlavně vaše postava bude potřebovat zpevnit. Najděte si pohyb, který bude pro vás zároveň zábava. Pokud je vaše kondice na bodu mrazu, začněte procházkami, svižná chůze na hodinku každý den je perfektní. A později můžete přidávat další pohybové aktivity. Uvidíte, že vás to začne bavit.

7. Omezte příjem jednoduchých cukrů (sladkosti, sladké nápoje) na minimum. Samozřejmě, když si jednou za čas dáte zmrzlinu, asi vám to neuškodí. Ale pokud chcete co nejdříve zhubnout, je důležité se cukru striktně vyhýbat. Ne nadarmo se mu říká „bílý zabiják“ a je to zároveň také "zabiják diet"!

Kdo na vás dohlédne a se vším pomůže? GetFitOnline!

Chtít zhubnout je první krok. Uvědomit si problém s váhou a začít se sebou něco dělat. Ovšem i když si přečtete mnoho rad na internetu, je vždy dobré svěřit se do rukou odborníka. Pokud se vám nechce nikam chodit, můžete se jednoduše přihlásit na webové stránky getfitonline.cz, kde se můžete vybrat z několika programů a přečíst si zajímavé rady a informace. A hlavně, udělají vám zde jídelníček i cvičební plán na míru!