Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

Co jíst když chci zhubnout

Pokud se rozhodnete zhubnout, bez úpravy jídelníčku to nepůjde. Samozřejmě není vhodné držet diety, jíst jednostranně, příliš málo, nebo příliš hodně. Chce to najít určitý kompromis. Navíc na každého z nás platí něco jiného. Obecný jídelníček tedy neexistuje. Je velice důležité, aby měl každý jídelníček ušitý na míru. Také s tím vám pomůže internetová aplikace Get Fit Online.

Vyvážený jídelníček, který zasytí

Každý z nás touží po tom cítit se dobře a také tak vypadat. Jenže jak na to? I když se to může zdát snadné, najít tu ideální střední cestu není tak jednoduché. Get Fit Online vám vypočítá gramáže pokrmů podle věku, pohlaví i pohybové aktivity. Aplikace vezme v potaz všechny důležité údaje. Jedině tak budete mít jistotu, že váš jídelníček je přesně takový, jaký potřebujete. Opět připomínáme vyváženost, která je klíčová. Jídelníček na hubnutí by neměl být jednostranně zaměřený, ale naopak rozmanitý. Tak můžete dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Pět důležitých „P“

Zaměřme se nyní na to nejdůležitější, tedy pět P, které by vám měly pomoci ke krásnější postavě.

  • Pestrost pokrmů
  • Pitný režim, který je nezbytný
  • Pravidelná strava
  • Pět jídel denně (může být i více)
  • Pohybová aktivita

Jaké potraviny ano, a které ne?

Obecně můžeme říci, že je potřeba se vyvarovat takzvaných prázdných kalorií. Tedy jídel, která našemu tělu nic pozitivního nedají, ale tloustne se po nich. Patří sem smažená a tučná jídla, sladkosti, sladké limonády. Naopak bychom se měli zaměřit na potraviny, které jsou pro náš organismus přínosné a zajistí pocit zasycení. Vybíráme tedy výrobky z celozrnné mouky, jež jsou zdrojem vlákniny. Výhodou celozrnného pečiva je, že vás zasytí na delší dobu, než třeba klasický rohlík. Ten totiž obsahuje minimum vlákniny a jeho energetická hodnota je přibližně stejná. Ovšem i zde platí, že všeho s mírou. Maso, vejce, ryby a ořechy by v naší stravě také neměly chybět. Zařazujeme do jídelníčku všechny druhy libového masa včetně ryb. Ideální je vepřové, drůbež a králík. Sladkovodní a mořské ryby alespoň 2 krát týdně. Naopak se doporučuje zcela vynechat uzeniny, především tvrdé salámy. Oříšky a semena obsahují hodně tuku. Proto si je dáváme s mírou. Stejně tak vajíčka. Mléčné výrobky jsou důležité pro stavbu kostí. Nicméně doporučujeme dát přednost nízkotučné variantě. Součástí zdravého jídelníčku musí být také zelenina a ovoce. Ovoce je vhodné konzumovat spíše v dopoledních hodinách, odpoledne a navečer si dopřejte zeleninu, která má méně kalorií.

Get Fit Online vám usnadní jídelníček

Máte pocit, že se v tom zcela ztrácíte? Nepropadejte panice. Stačí se zaregistrovat na webové stránky getfitonline.cz a nechte si vytvořit jídelníček na míru. Kila pak půjdou dolů mnohem snadněji.