Menu
Chci se cítit lépe
Chci zhubnout Chci se zbavit stresu Chci být fit

3 potraviny, kterých se nemusíš bát při hubnutí!

Snažíš se zhubnout, přemýšlíš o tom, které potraviny ano, a které ne! Někdy z toho jde člověku hlava kolem. Aby to bylo pro tebe snazší, dáme ti tři tipy na potraviny, po kterých rozhodně nepřibereš! Léto se blíží, a protože plavková sezóna na sebe nedá dlouho čekat, je nejvyšší čas zatočit s přebytečnými kilogramy. Pokud se pouštíš do hubnutí, zkus vsadit na tyto potraviny. Některé tě možná až překvapí.

Hubneme s čokoládou, která nastartuje metabolismus

Čokoláda a hubnutí Opravdu to není vtip! Patříš mezi lidi, kteří si nedokážou život bez čokolády vůbec představit? Pak pro tebe máme skvělou zprávu. Ovšem není čokoláda jako čokoláda. Máme na mysli kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa (minimálně 70 %). Pravá čokoláda má na náš organismus skutečně blahodárné účinky. Pomáhá nastartovat náš metabolismus a zároveň funguje jako antioxidant. A jak to tedy funguje? Dej si dva čtverečky kvalitní hořké čokolády denně. Nejen, že tím podráždíš chuťové buňky, ale také snížíš chuť na sladké.

Bez masa to nepůjde

Člověk je od přírody masožravec. Takže pokud se rozhodneš hubnout a přestaneš jíst maso, vlastně si tím jen uškodíš. Libové maso je totiž na hubnutí ideální. A navíc výběr je skutečně pestrý. Můžeš vsadit nejen na kuřecí a krůtí, ale také na libové hovězí, jehněčí a jednou za čas si dopřát vepřové či zvěřinu. Ale pozor! Pokud si obalíš řízek, moc nezhubneš. Maso by mělo být připraveno na grilu, můžeš zvolit také pečené či dušené. Rozhodně ne smažené!

Sýr jako skvělý spalovač tuku

Sýry miluje snad každý. Ovšem mezi lidmi panují často domněnky, že sýry jsou příliš tučné a nezdravé. A to je omyl. Samozřejmě opět záleží na tom, jaký sýr si zvolíš. Vynikající je mozzarella, která výborně chutná a navíc spaluje tuky. Takže, když si k večeři nakrájíš mozzarellu s rajčaty, zakápneš olivovým olejem a přidáš bazalku, máš naprosto luxusní a dietní pokrm. Obecně platí, že je vhodné vybírat sýry, které mají do 30 % tuku. Zvolit můžeš také eidam nebo Cottage. Ale hlavně opatrně. Sýr si můžeš dopřát, ale v omezeném množství. A pozor na tavené sýry, kterým se raději vyhýbej obloukem.

Hubnutí opravdu nemusí být mučení. Stačí se jen pořádně informovat a zjistit si všechna fakta. A pokud se ti nechce vše studovat a chceš mít vše jasné a přehledné, mrkni na www.getfitonline.cz Tam ti zajistí hubnoucí program na míru a máš to bez starostí.